overzicht

Zink

Een zinken pilaarpet wordt vaak gekozen vanwege de strakke en tijdloze uitstraling. Zeker bij zinken accenten in de woning (goten, gevelbekleding, daken) is het mooi om dit materiaal in de pilaarpetten terug te laten komen. Lees hieronder de voordelen van zinken pilaarpetten.

Zinken pilaarpetten

Wij gebruiken regelmatig zink om pilaarpetten van te maken. Het is er heel geschikt voor want het is onderhoudsvriendelijk, licht van gewicht en geeft een eigentijdse look aan de poort. Zeker wanneer er zink in de woning terugkomt kan het een mooi details zijn om terug te laten komen in de poort.

Eigenschappen

  • Zink is een flexibel materiaal
  • Het is onderhoudsvriendelijk
  • Zink heeft een lange levensduur van minimaal 50 tot 100 jaar
  • Het is een licht materiaal
  • Zinken pilaarpetten bouwen een natuurlijk beschermende patina op die moswerend is

Geen streepvorming op uw pilaar

De pilaarpet is aan de onderzijde voorzien van een waterhol. Het waterhol zorgt ervoor dat de druppels van regen, gesmolten sneeuw en dauw niet over de pilaar naar beneden lopen. De druppels vallen enkele centimeters voor de pilaar al naar beneden vanwege een inkeping in de pilaarpet. Op deze manier voorkomen we streepvorming van regenwater op de pilaar en blijft deze lang mooi.

Andere opties pilaarpetten

Een pilaarpet kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van uw poort. Daarom kijken we graag samen met u naar de opties en komen we tot een ontwerp dat naadloos aansluit bij wat u voor ogen heeft. Met name de materiaal, dikte, overstek en afwerkrand zijn aspecten om rekening mee te houden. Wij helpen u er graag bij. Andere materiaalsoorten we die graag toepassen zijn:

Geschuurd Belgisch hardsteen
Gezoet Belgisch hardsteen
Gefrijnd Belgisch hardsteen
Geborsteld RVS
Gecoat staal
Zink

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom