Houten poort

Het voordeel van een houten poort is dat het met veel stijlen te combineren is. Daarnaast wordt een houten poort naarmate de jaren verstrijken alleen maar mooier. Omdat wij uitsluitend met hardhout van hoge kwaliteit werken is een houten poort een duurzame keuze.

“Hardhout is zo'n prachtig materiaal. Je kunt er oneindig veel ontwerpen van maken voor houten poorten.”

Luc van Moorsel
Technisch adviseur

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom

Materiaalkeuze gemaakt: dit is de volgende stap

Draaipoort
U heeft uw keuze gemaakt: u gaat voor de charme van een hardhouten poort. Maar kunt u nu het beest kiezen voor een houten draaipoort of een houten schuifpoort? Wij helpen u graag op weg met uw keuze. Lees er alles over op de pagina waarin we de voor- en nadelen voor u op een rijtje hebben gezet.

Hardhouten draaipoort

Schuifpoort
In sommige situaties kan het heel mooi en verstandig zijn om voor een schuifpoort te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer u direct na de poort moet kunnen parkeren of links- of rechts af moet kunnen slaan. Wilt u weten of een schuifpoort goed in uw project past? Lees dan onderstaande  pagina over schuifpoorten.

Hardhouten schuifpoort

PILAREN OF PALEN

De pilaren of palen, daar waar de poortdelen tussen staan, zijn ontzettend bepalend voor het eindresultaat. Daarom is het ook leuk om hier over na te denken. In het geval van pilaren werken met een stalen basis die we vervolgens bekleden met bijvoorbeeld steen, hout of een speciale stucbehandeling. Hierdoor is het sterker en lichter dan regulieren pilaren. Ook creereen we zo veel mogelijk ruimte in de pilaar dat we hier pakketbussen, brievenbussen, besturingskasten, videofoons in kunnen verwerken. Op deze manier is dit keurig weggewerkt en draait het om de poort, niet om de techniek.

PALEN

Massieve houten palen zijn vaak een mooie keuze bij het samenstellen van een poort. Bijvoorbeeld wanneer de poort tegen een gevel van de woning komt te staan. De poort moet in onze ogen dan ondergeschikt zijn aan de woning en moeten de ‘pilaren’ niet al te veel aandacht trekken. Vaak passen we massief Padoek houten palen toe in de makten 14x14cm of 19x19cm. Wilt u weten wat bij uw project het mooist zou zijn? Maak een afspraak in onze showroom.

IN ÉÉN DAG GEPLAATST

Geen zin in een langdurig traject met talloze verschillende bouwvakkers over de vloer? Preza plaatst met een team van twee mensen de poort in één dag. Zodoende heeft u niet onnodig veel verschillende mensen op uw erf. U ziet direct het resultaat en u kunt uw auto nog dezelfde avond veilig achter uw poort parkeren. Wij zijn een van de weinigen in de Benelux die in één dag dit soort exclusieve poorten kunnen plaatsen.

Onze modellen

Dubbele draaipoort hout
Arezzo

Houten kader met dichte vulling van verticale planken. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Bologna - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Bologna

Houten kader met verticale planken met circa 30mm tussenruimte. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Carpi - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Carpi

Carpi, houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin spijlen van 40x40mm. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Dorno - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Dorno

Dorno, houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin planken met circa 50mm tussenruimte. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Enna - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Enna

Houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin open. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Firenze Vooraanzicht 980x500 - PNG
Firenze

Firenze, houten kader met getoogde bovenbalk. Voorzien van dichte vulling van verticale planken. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Genova - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Genova

Genova, houten kader met getoogde bovenbalk en tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin spijlen van 40x40mm. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Hadria Vooraanzicht 980x500 - PNG
Hadria

Hadria, houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin voorzien van kruizen. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen
Projecten

Projecten

Doe inspiratie op voor uw eigen oprit.

Bekijk projecten
Plaatsen

Plaatsen

Uw poort wordt geplaatst in één dag. Wist u dat?

Bekijk hoe wij dit doen

Offerte aanvragen

Wat zijn je wensen? We adviseren je graag en stellen een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen