Afrormosia poort

Het hout van onze afrormosia poort is geelachtig bruin, wat nadonkert tot donkerbruin. Het heeft een zeer egale uitstraling met een lichte tekening in het hout. Door de overeenkomsten met teak wordt afrormosia vaak gebruikt als vervanger hiervan. Het valt in duurzaamheidsklasse 1 - 2, voornamelijk doordat het bestendig is tegen zuren en chemicaliën.

Waarom wij liever niet een afrormosia poort plaatsen.

Afrormosia hardhout is heel geschikt voor het maken van poorten, toch passen wij het niet vaak toe. Dit heeft een voor ons zeer belangrijke reden: afrormosia staat op de CITES lijst van beschermde houtsoorten. Deze afrormosia bomen bestaan nog maar in kleine hoeveelheden. Niet alleen staan er importrestricties op afrormosia hardhout, het zou extreem zonde zijn als deze boomsoort uitsterft. Help de natuur een handje mee en kies voor een houtsoort die niet met uitsterven bedreigd is. Lees hieronder wat wij adviseren.

Onze tip: padoek

Wij raden padoek aan als ideale houtsoort voor uw poort. Dit hout is veel minder nerveus dan afrormosia en valt in de duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor gaan de houten poorten ten minste 25 jaar lang mee, zo niet langer. Padoek heeft nog meer tekening dan afrormosia en heeft geen neiging tot torderen. Deze boomsoort is volgens ons niet alleen een betere investering dan afrormosia, het wordt ook niet met uitsterven bedreigd. Kies dus voor padoek als u een poort op maat laat maken.

Ook interessant

Padoek poort
Meranti poort
Iroko poort
Eiken poort
Bankirai poort
Gelakte poort

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom
Projecten

Projecten

Doe inspiratie op voor uw eigen oprit.

Bekijk projecten
Plaatsen

Plaatsen

Uw poort wordt geplaatst in één dag. Wist u dat?

Bekijk hoe wij dit doen

Offerte aanvragen

Wat zijn je wensen? We adviseren je graag en stellen een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen