Bankirai poort

Een veelgebruikt synoniem voor hardhout is bankirai. Dit is een houtsoort die groeit in Maleisië, Indonesië, Filipijnen, Vietnam en Thailand. Vanwege de hardheid van het hout wordt het vaak gebruikt in constructies buitenshuis zoals bruggen, sluizen, hardhouten palen of geluidswallen. Bankirai behoort tot duurzaamheidsklasse 2 en heeft over het algemeen een mooie bruine uitstraling. Echter zitten er veel nadelen aan bankirai en werken wij er niet mee.

Waarom wij niet met bankirai werken

Ondanks dat het hout veel gebruikt wordt, raden wij aan om niet voor bankirai poorten te kiezen. We verkopen dit dan ook niet. Er zitten namelijk veel nadelen aan bankirai hout:

  • Het hout werkt veel. In de zomer krimpt het door warmte en zet het in het najaar juist uit door vocht.
  • Bankirai hout trekt in hoge mate krom wat al snel problematisch wordt.
  • De kwaliteit van het hout is wisselend. Geen enkele plank of balk is hetzelfde.
  • Andere houtsoorten worden geïmporteerd onder de noemer bankirai. Hierdoor worden vaak houtsoorten van slechte kwaliteit als bankirai verkocht.

Wat wij wel aanraden

Wij raden padoek aan. Dit luxe hardhout is van de meest duurzame klasse, heeft een unieke houtkleur en veel tekening in het hout. Hierdoor is het ook niet mogelijk dat er ander hout wordt geïmporteerd onder de noemer padoek. Vaak ziet u bankirai hout aangeboden als een b-variant van padoek, maar dit is meestal van erbarmelijke kwaliteit. Lees hier meer redenen waarom u het best kan kiezen voor hardhouten poorten van padoek.

Ook interessant

Padoek poort
Meranti poort
Eiken poort
Afrormosia poort
Gelakte poort

Persoonlijk adviesgesprek

Bankirai is zoals gezegd ontzettend populair, maar is naar ons inzicht niet geschikt om poorten van te maken. In 99% van de poorten die we plaatsen gebruiken we padoek. Wilt u hier meer uitleg of advies over, plan dan een

afspraak met ons. We komen graag een keer langs op de locatie waar de poort moet komen te staan of kom gerust een keer langs in onze showroom in Veghel. Maak een afspraak met ons via email of telefoon.

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom
Projecten

Projecten

Doe inspiratie op voor uw eigen oprit.

Bekijk projecten
Plaatsen

Plaatsen

Uw poort wordt geplaatst in één dag. Wist u dat?

Bekijk hoe wij dit doen

Offerte aanvragen

Wat zijn je wensen? We adviseren je graag en stellen een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen