Houten draaipoort

Stelt u zich eens voor: terwijl u bij uw huis komt aanrijden gaat er een prachtige houten draaipoort open. Nadat u er met uw auto doorheen bent gereden sluit de poort automatisch. U voelt zich welkom en veilig. Daarnaast geeft het een gevoel van geborgenheid omdat u met een poort meer privacy heeft. Dat is iedere dag weer heerlijk thuiskomen.

“Kies voor een onderhoudsvrije poort met een luxe uitstraling. We gebruiken duurzaam hardhout omdat het een ontzettend veerkrachtig materiaal is.”

Luc van Moorsel
Technisch adviseur

Doordacht ontwerp

Veel houten draaipoorten gaan afhangen. Of ze hellen een bepaalde kant op. Dit doet direct afbreuk aan de luxe uitstraling. Hier hebben wij iets op gevonden: doordat we het scharnierpunt in het hart verwerken kan deze geen kant op én is het scharnier uit het zicht. Daarnaast zetten we het poortdeel óp het scharnier in plaats van dat we die aan de zijkant monteren. Daardoor staat hij op het scharnier en hangt hij er niet aan.

De poort wordt als het ware gedragen en kan geen kant op. Het resultaat is een houten draaipoort die er tot in lengte van jaren top uitziet. Nog zoiets vernuftigs: wij zorgen ervoor dat we geen kopshout aan de bovenkant gebruiken. Hierdoor kan er geen water in het hout trekken kan het dus ook niet openbarsten als het gaat vriezen. Het zijn deze kleine doordachte ontwerpen die op de lange termijn het verschil maken.

Pilaren houten draaipoort

Pilaren zijn de finishing touch van uw poort. Ook de pilaren worden naar uw wensen ontworpen. Daardoor kunt u de pilaren naadloos laten aansluiten bij de stijl van uw huis. U heeft bijvoorbeeld de optie om de pilaren in exact dezelfde steen als uw huis te laten metselen. Gestucte pilaren behoren ook tot de mogelijkheden, evenals pilaren bekleed met (corten)staal of hardhout. We maken een pilaar die precies bij uw wensen past en begeleiden u in de keuzemogelijkheden.

In één dag geplaatst

Geen zin in een langdurig traject met talloze verschillende bouwvakkers over de vloer? Preza plaatst met een team van twee mensen de poort in één dag. Zodoende heeft u niet onnodig veel verschillende mensen op uw erf. U ziet direct het resultaat en u kunt uw auto nog dezelfde avond veilig achter uw poort parkeren. Wij zijn een van de weinigen in de Benelux die in één dag dit soort exclusieve poorten kunnen plaatsen.

Traditionele manier

Om u een goed beeld te geven van de voordelen van onze plaatsing in één dag hebben we voor u twee scenario’s in kaart gebracht. Dit eerste voorbeeld is het stappenplan waarbij de poort gemetselde pilaren heeft en op de traditionele manier gebouwd wordt:

 • Grondwerker graaft de gaten en sleuven
 • Timmerman maakt de bekisting
 • Betonwerker komt betonstorten (1 week uitharden)
 • Bouwmaterialenhandel komt stenen en overige materialen bezorgen
 • Timmerman komt stellen
 • Metselaar komt metselen
 • Elektricien sluit bekabeling aan
 • Voeger komt het metselwerk voegen
 • Poortleverancier plaatst de poort
 • Automatiseerder maakt de poort elektrisch bedienbaar

Het hele traject duurt 3 tot 4 weken en u heeft contact met 10 verschillende partijen.

Preza manier

Wij gaan efficiënter te werk:

 • Twee Preza-monteurs plaatsen uw poort en sluiten deze aan
 • Stratenmaker kan in de middag de bestrating alweer aanhelen

Wat heeft uw voorkeur? Lees meer over hoe wij poorten in één dag plaatsen.

Onze modellen

Dubbele draaipoort hout
Arezzo

Houten kader met dichte vulling van verticale planken. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Bologna - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Bologna

Houten kader met verticale planken met circa 30mm tussenruimte. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Carpi - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Carpi

Carpi, houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin spijlen van 40x40mm. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Dorno - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Dorno

Dorno, houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin planken met circa 50mm tussenruimte. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Enna - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Enna

Houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin open. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Firenze Vooraanzicht 980x500 - PNG
Firenze

Firenze, houten kader met getoogde bovenbalk. Voorzien van dichte vulling van verticale planken. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Genova - Vooraanzicht 980x500 - PNG
Genova

Genova, houten kader met getoogde bovenbalk en tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin spijlen van 40x40mm. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen

Onze modellen

Hadria Vooraanzicht 980x500 - PNG
Hadria

Hadria, houten kader met tussenligger. Onderin dichte vulling van verticale planken, bovenin voorzien van kruizen. Aan de achterzijde voorzien van een schoorplank. Kader van balken 140x56mm, vulling van planken 20mm dik.

Bekijk alle modellen
Contactpersonen
Rob van Moorsel
Luc van Moorsel
Technisch adviseur
Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom
Projecten

Projecten

Doe inspiratie op voor uw eigen oprit.

Bekijk projecten
Plaatsen

Plaatsen

Uw poort wordt geplaatst in één dag. Wist u dat?

Bekijk hoe wij dit doen

Offerte aanvragen

Wat zijn je wensen? We adviseren je graag en stellen een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen