Padoek poort

Laat u en uw gasten genieten van een chique entree van uw erf. Kies voor een houten poort van de luxe West-Afrikaanse houtsoort padoek (of padouk). Onze padoek poort is zonder twijfel een aanrader vanwege de hoogstaande kwaliteit, stabiliteit en de kleur van het hout. Padoek valt in duurzaamheidsklasse 1, waardoor het een investering waar u een leven lang plezier van heeft. Oftewel, de beste keuze voor de afsluiting van uw terrein of villa is een padoek poort.

De kleur van padoek

Padoek is een van de luxe tropische hardhoutsoorten, welke voornamelijk voorkomt in Kameroen. De houtsoort is ontzettend herkenbaar, in zowel de rood/bruinachtige kleuren als de zilvertinten. De kleur van padoek is vrij veranderlijk. Dit wil zeggen dat het met de jaren een andere kleur krijgt. Het kernhout van Afrikaans padoek is in het begin rood, maar vergrijst met een chique zilvertint. Indien gewenst kunt u na het vergrijzen, de poort op kleur brengen met een olie. Hierboven ziet u een Padoek houten poort bij plaatsing, de foto ernaast is 3 weken later gemaakt.

De voordelen van Padoek

Padoek raden we om meerdere redenen aan als houtsoort voor uw poort. De grootste voordelen van padoek zijn:

  • Stabiele houtsoort. Door de minimale krimp van padoek zullen de balken niet kromtrekken.
  • Mooie tekening. Zeker bij de vergrijzing komt deze goed tot zijn recht.
  • Duurzaamheidsklasse 1. Het hout kan tegen regen, vrieskou en extreme hitte.
  • Grote herkenbaarheid. Geen twijfel mogelijk over de echtheid van het hout door de uniciteit van padoek.
  • Zeer luxe poort. Verreweg de beste keuze door de bovenstaande punten. Hierdoor is het een investering waar u ten minste 25 jaar, maar vaak langer, van kunt genieten!
“99% van alle hardhouten poorten die we plaatsen wordt van padoek gemaakt.”

Rob van Moorsel
Eigenaar

Comfortabel genieten zonder onderhoud

Als u kiest voor een padoek poort, kiest u voor een investering waar u geen spijt van zult krijgen. Het hout blijft er altijd fantastisch uitzien, zonder dat u deze hoeft te behandelen met vernis of beits. Padoek vergt erg weinig onderhoud.

De kleur van het hout blijft altijd fraai en herkenbaar. Als u liever een andere kleur heeft, dan kunt u ervoor kiezen het hout over te schilderen. Dat vergt ongeveer elke vijf jaar een nieuw likje verf.

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom

Persoonlijk adviesgesprek

Iedere situatie is anders en daarom willen we graag met u in gesprek gaan om te bespreken wat voor u de perfecte poort is. Er zijn talloze opties met betrekking tot poortafwerking, veiligheid en automatisering.

Wij kunnen een bezoek brengen aan de locatie waar de poort moet komen, of kom een keer langs in onze showroom in Veghel. Bel of mail ons om een afspraak te maken.