Gelakte poort

Een veelvoorkomende manier van houtbewerking is het lakken van de poort. De lak kan in veel verschillende kleuren op het hout worden toegepast waardoor dit voor veel situaties als ideaal wordt gezien. Vaak wordt gedacht dat het lakken van een houten poort bijdraagt aan het verlengen van de levensduur van de poorten. Het is echter goed om te weten dat lakken meer negatieve dan positieve effecten heeft.

Onderhoud geoliede poort

Het onderhouden van een geoliede poort is enorm eenvoudig. De olie hecht zich namelijk automatisch op de plekken waar de onderliggende laag olie verweerd is. Dit kunt u zelf doen of u laat uw schilder het opnemen in het onderhoudsplan. Er is een brede keuze aan dekkende tot niet-dekkende oliesoorten. Nu u dit weet, is keuze snel gemaakt, toch?

Persoonlijk adviesgesprek

Hout lakken is zoals gezegd een veel gebruikte manier van houtbewerking, maar onze voorkeur gaat uit naar andere mogelijkheden, zoals het gebruiken van olie. Om u hier goed over te informeren plannen wij graag een afspraak met u in. We komen dan een keer langs bij u op de locatie. Maar het is uiteraard ook mogelijk om bij ons in de showroom langs te komen in Veghel. Bel of mail ons om een afspraak te maken.

Ook interessant

Wilt u meer weten over hardhoutsoorten waar poorten van gemaakt kunnen worden? Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van een aantal pagina’s die voor u interessante zijn.

Padoek poort
Meranti poort
Eiken poort
Iroko poort
Bankirai poort
Afrormosia poort

Contactpersonen
Rob van Moorsel
Luc van Moorsel
Technisch adviseur