overzicht

Geschuurd Belgisch hardsteen

Geschuurd Belgisch hardsteen is een veelgekozen materiaal voor pilaarpetten. Dat komt door de mooie uitstraling en ideale eigenschappen. Een pilaarpet van geschuurd Belgisch hardsteen past zowel bij een modern ogende poort als bij een klassiekere poort.

Geschuurd Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen dat geschuurd is, heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling. Het is dan ook de meest gebruikte materiaalsoort om pilaarpetten van te maken. Dit komt omdat geschuurd Belgisch hardsteen past bij zowel een landelijke poort als een modern ogende poort met strakke lijnen. Over het algemeen past een dunnere pilaarpet (3cm dikte) goed bij een modernere poort. Bij een landelijke/klassiekere stijl is een wat dikkere pilaarpet mooi. Dan kunt u denken aan een dikte tussen de 5cm en 10cm.

Eigenschappen

  • Geschuurd Belgisch hardsteen kan met veel stijlen gecombineer worden
  • Geschuurd Belgisch hardstenen pilaarpetten zijn verkrijgbaar is veel verschillende diktes
  • Het gesteente is redelijk zacht, waardoor vele randbewerkingen mogelijk zijn
  • Hardsteen is een natuurproduct dat ‘leeft’, met vele fossielen en aderen
  • Het is niet kras- en vlekbestendig maar dat is voor ee pilaarpet niet zo erg

Geen streepvorming over uw pilaar

De pilaarpet is aan de onderzijde voorzien van een waterhol. Het waterhol zorgt ervoor dat de druppels van regen, gesmolten sneeuw en dauw niet over de pilaar naar beneden lopen. De druppels vallen enkele centimeters voor de pilaar al naar beneden vanwege een inkeping in de pilaarpet. Op deze manier voorkomen we streepvorming van regenwater op de pilaar en blijft deze lang mooi.

Andere opties pilaarpetten

Een pilaarpet kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van uw poort. Daarom kijken we graag samen met u naar de opties en komen we tot een ontwerp dat naadloos aansluit bij wat u voor ogen heeft. Met name de materiaal, dikte, overstek en afwerkrand zijn aspecten om rekening mee te houden. Wij helpen u er graag bij. Andere materiaalsoorten we die graag toepassen zijn:

Geschuurd Belgisch hardsteen
Gezoet Belgisch hardsteen
Gefrijnd Belgisch hardsteen
Geborsteld RVS
Gecoat staal
Zink

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom