overzicht

Gefrijnd Belgisch hardsteen

Een pilaarpet van gefrijnd Belgisch hardsteen is een heel mooi details van uw toekomstige poort. Gefrijnd hardsteen geeft een nostalgische look en past daardoor heel mooi bij een landelijke en klassieke stijl. Wilt u weten hoe gefrijnd hardsteen gemaakt wordt? Lees dan verder.

Gefrijnd Belgisch hardsteen

Frijnen is een bewerking van natuursteen. Van origine wordt een stuk glad Belgisch hardsteen met de hand, middels een een hamer en een brede beitel, behakt. Tegenwoordig wordt dit machinaal gedaan waarbij het gladde oppervlak gefreesd wordt. Het aantal beitelslagen varieert van ongeveer 10 tot ca. 35 per palm (1 palm is 100 mm; de breedte van de palm van een hand). Een grove frijnslag bevat ca. 10-20 slagen per palm.

EIGENSCHAPPEN

  • Gefrijnd Belgisch hardsteen past ontzettend goed bij een landelijke en klassiek stijl
  • Gefrijnd Belgisch hardstenen pilaarpetten zijn verkrijgbaar is veel verschillende diktes
  • Het gesteente is redelijk zacht, waardoor vele randbewerkingen mogelijk zijn
  • Hardsteen is een natuurproduct dat ‘leeft’, met vele fossielen en aderen
  • Het is niet kras- en vlekbestendig maar dat is voor ee pilaarpet niet zo erg

Geen streepvorming op uw pilaar

De pilaarpet is aan de onderzijde voorzien van een waterhol. Het waterhol zorgt ervoor dat de druppels van regen, gesmolten sneeuw en dauw niet over de pilaar naar beneden lopen. De druppels vallen enkele centimeters voor de pilaar al naar beneden vanwege een inkeping in de pilaarpet. Op deze manier voorkomen we streepvorming van regenwater op de pilaar en blijft deze lang mooi.

Andere opties pilaarpetten

Een pilaarpet kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van uw poort. Daarom kijken we graag samen met u naar de opties en komen we tot een ontwerp dat naadloos aansluit bij wat u voor ogen heeft. Met name de materiaal, dikte, overstek en afwerkrand zijn aspecten om rekening mee te houden. Wij helpen u er graag bij. Andere materiaalsoorten we die graag toepassen zijn:

Geschuurd Belgisch hardsteen
Gezoet Belgisch hardsteen
Gefrijnd Belgisch hardsteen
Geborsteld RVS
Gecoat staal
Zink

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom