overzicht

Onderhoudstips voor automatische houten poorten
14 december 2022

Automatische houten poorten zijn een fantastische toevoeging aan uw woning. Ze bieden veiligheid, privacy en maken uw tuin of oprit mooier. Met een paar eenvoudige onderhoudstips kunt u ervoor zorgen dat uw houten poorten jarenlang meegaan. In deze blog zullen we u door de verschillende onderhoudstips voor automatische houten poorten leiden en u laten zien hoe u uw poorten in optimale conditie kunt houden.

Wat zijn automatische houten poorten en waarom zijn ze nuttig?

Automatische houten poorten zijn poorten die op afstand geopend en gesloten kunnen worden door middel van een afstandsbediening, een knop, domotica, detectielus of een code. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals hardhout, staal, aluminium of cortenstaal en kunnen worden voorzien van verschillende soorten beveiliging. Automatische houten poorten bieden u flexibiliteit en gemak. U hoeft niet meer uit uw auto te stappen om uw poort te openen of te sluiten.

<H$>Voordelen van automatische houten poorten

Automatische houten poorten bieden veel voordelen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk te bedienen. U kunt de poort op afstand bedienen met bijvoorbeeld een afstandsbediening waardoor u niet meer uw auto hoeft te verlaten om de poort te openen of te sluiten. Ten tweede bieden ze extra veiligheid en privacy. Ze zorgen ervoor dat ongewenste gasten uw terrein niet op kunnen. Ze kunnen ook worden voorzien van bewegingssensoren die de poort openen wanneer iemand eraan komt.

Onderhoudstips voor een lange levensduur van uw houten poort

Om ervoor te zorgen dat uw elektrische houten poort jarenlang meegaat, moet u de juiste onderhoudsstrategie gebruiken. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van uw houten poorten:

  • Controleer regelmatig de bevestiging en het slot van uw poort. Als er problemen zijn met het slot of de bevestiging, neem dan contact op met een specialist om het te repareren.
  • Controleer de bewegingsmechanismen af en toe.
  • U kunt ervoor kiezen om de houten poort eens per 3 jaar te oliën
  • Controleer de scharnieren en smeer ze regelmatig met een licht smeermiddel.

Hoe u uw automatische houten poort schoonmaakt

Er wordt vaak gedacht dat een houten poort meer onderhoud nodig heeft dan een stalen of aluminium poort. Dat is niet waar. Althans, als u de juiste houtsoort toepast. Bij een houtsoort als Padoek heeft u geen tot weinig onderhout aan de houten poortdelen. Het schoonmaken van uw houten poort is een essentieel onderdeel van het onderhoud. U kunt uw poort schoonmaken met een zachte borstel en een licht schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen, omdat ze schade aan het hout kunnen veroorzaken. Breng ook geen schoonmaakmiddelen aan op de motor of de bewegingsmechanismen.

Professioneel onderhoud van uw automatische houten poort

Het is aanbevolen om na 4 jaar uw houten poort elke jaar, mits bij Preza gekocht, door Preza te laten onderhouden. De specialisten kunnen de poort inspecteren op schade en problemen en deze vervolgens repareren of vervangen. Ze kunnen ook de bewegende delen inspecteren en ervoor zorgen dat deze in goede staat blijven.

Conclusie

Automatische houten poorten bieden veel voordelen, zoals gemak, veiligheid en privacy. Om ervoor te zorgen dat uw houten poorten jarenlang meegaan, moet u de juiste onderhoudsstrategie gebruiken. Controleer de houten poort af en toe en breng om de 3 jaar een laagje olie aan. Maak uw poort regelmatig schoon met een zacht schoonmaakmiddel en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen. U kunt ervoor kiezen uw Preza poort door ons te laten onderhouden.

Door deze tips toe te passen, kunt u ervoor zorgen dat uw automatische houten poorten jarenlang meegaan. Als u nog meer informatie wilt over het onderhoud van houten poorten, neem dan contact met ons op.

  • Deze pagina delen
  • T
  • P
  • F
  • E
Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom