overzicht

Oprit poort: de voor- en nadelen
24 februari 2021

Je gaat een nieuw huis bouwen, je tuin anders indelen of je huidige woning een upgrade geven. Denk dan ook eens aan het integreren van een opritpoort in je ontwerp. Maar waarom zou je dat doen? En waarom is het wel verstandig om te doen? We zetten de voor- en nadelen van een opritpoort voor je op een rijtje.

Voordelen opritpoort

 • Het geeft een finishing touch aan je tuin en woning. Een poort is het eerste dat jij en je gasten zien. Het is de opmaat naar je woning. Je kunt al echt een sfeer neerzetten met een mooie poort.
 • Auto staat veiliger dan wanneer je geen poort hebt. Inbrekers kiezen voor de meest gemakkelijke weg. Hoe meer obstakels hoe groter de kans is dat ze ergens anders gaan kijken.
 • Je kunt meer privacy in je privé omgeving creëren door middel van een poort. Wanneer je een hoge, dichte poort toepast heb je geen last meer van pottenkijkers.
 • Bezoek staat niet ineens in je tuin wanneer jij lekker op je gemak ligt te zonnen. Als je daar behoefte aan hebt kun je de poort sluiten en laat je bezoek zich bij de poort aankondigen. Zo kun je zelf kiezen of je ´thuis bent of niet´.
 • Bij een hele drukke luidruchtige weg kan een dicht model poort geluid blokkeren. Zo zit je rustiger op je terras en ervaar je minder geluidshinder.
 • Een opritpoort helpt inbrekers te weren. Naast het feit dat je auto´s veiliger staan is ook je huis veiliger. Inbrekers houden van vrije vluchtwegen. Een poort belemmerd ze van een snelle vluchtweg. Daardoor zijn huizen met poorten minder populair bij inbrekers.

Nadelen opritpoort

 • Een mooie opritpoort kan een behoorlijke aanslag zijn op het budget van je tuin. Bedenk voor jezelf wat je echt belangrijk vindt en wat je leuk vindt om in de poort te integreren. Zo kun je kiezen voor een RVS brievenbus, maar ook een pakketbus dat in een bepaald kleur is gespoten dat goed bij je huis past. Verken de opties en bepaal zelf waar jouw poort aan moet voldoen.
 • Het kan afbreuk doen aan het ´zoete inval-gevoel´. Dit kan door je bezoekers zeker bij een dichte poort zo ervaren worden. Maar de vraag is of dat erg is. Gelukkig kun je zelf bepalen of de poort open of dicht is. Dus de keuze is aan jou. Er is ook een stand waarbij de poort continue open staat.
 • Het vereist wat keuzes. Het samenstellen van een poort is een leuke bezigheid. Je kunt keuzes maken, eventueel samen met je partner of gezin, over hoe je de poort wilt gebruiken. Is de poort standaard open of dicht. Als hij standaard dicht is moet je je bijvoorbeeld goed realiseren dat je je voordeur naar de poort verlegd.
 • Het vereist wat voorwerk. Echter, door voor een poort van Preza Poorten uit Veghel te kiezen is dit voorwerk minimaal. Wij kunnen de poorten namelijk in één dag plaatsen. Het grondwerk kan namelijk op dezelfde dag als de plaatsing uitgevoerd worden. Je kunt de stratenmaker rond 15:00 uur inplannen voor het herstellen van het straatwerk.

Als het goed is heb je nu een goed beeld van de voordelen en nadelen van een poort op je oprit. Succes met het maken van een keuze. Ben je er al uit en wil je de opties van een poort verkennen?
Plan dan een afspraak in om onze showroom te bezoeken.

Showroomfspraak inplannen

 

 • Deze pagina delen
 • T
 • P
 • F
 • E
Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom