overzicht

Hoe veilig is een elektrische draaipoort?
14 mei 2021

Wanneer je kiest voor een elektrische draaipoort wil je uiteraard dat deze veilig is. Vaak wordt gekozen voor een poort om de kinderen of de hond veilig op het eigen terrein te houden. Daarom wil je qua veiligheid geen risico’s nemen. Elektrische poorten moeten voldoen aan wet- en regelgeving. In deze blog lees je wat veel toegepaste veilingheidsmaatregelen zijn als het gaat om elektrische draaipoorten.

Veilige zone

Door 2 sensoren (fotocellen) tegenover elkaar te plaatsen die naar elkaar kijken ontstaat een onzichtbare lijn. Wanneer deze doorbroken wordt stop de poort met open of dicht gaan. Deze fotocellen worden in de binnenkant van de pilaren geplaatst.
Vervolgens komen er ook nog 2 sensoren te staan aan het uiteinde van de poortdelen wanneer ze open staan. Ook hier is er een onzichtbare lijn die invloed heeft op de poort. Door deze 4 fotocellen ontstaat een veilige rechthoekige zone. Zo weet je zeker dat er niets dat beweegt tussen de poort kan komen. Dat is een fijn gevoel.

De afbeeldingen hieronder geven een impressie van de posities van de fotocellen. De rode lijn is in het echt niet zichtbaar.

Krachtbeveiliging

Om ervoor te zorgen dat niets of niemand bekneld wordt tussen de poortdelen zijn de motoren voorzien van krachtbeveiliging. U kunt dan denken aan een fietsje dat in het draaibereik van de poort ligt, of een container die per ongeluk op de verkeerde plaats staat. En wat te denken van een geparkeerde auto of in het ergste geval een persoon. Als de poortdelen iets van tegendruk ervaren stoppen de poortdelen met de richting in te bewegen waar ze naartoe gingen en bewegen zich dan de andere kant op.

Door deze veiligheidsmaatregelen toe te passen bent u zeker van een zo veilig mogelijke poort. Wilt u meer weten over motoren voor draaipoorten? Lees onze blog

  • Deze pagina delen
  • T
  • P
  • F
  • E
Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom