Pilaren

Wat is een op maat gemaakte poort zónder bijpassende pilaren of palen? Pilaren zorgen voor de finishing touch. Bij Preza worden, net zoals de poorten, de pilaren volledig op maat geproduceerd. U heeft de keuze uit verschillende materialen waardoor de pilaar altijd bij uw ontwerp past. Uw nieuwe poort vormt op deze manier één geheel met uw woonomgeving. Daarbij kunnen de pilaren worden voorzien van luxe opties die het gebruikersgemak van uw poort naar een hoger niveau tillen.

Gemetselde pilaren

Als u kiest voor gemetselde pilaren is het natuurlijk fantastisch als deze in dezelfde stijl zijn als het metselwerk van uw woning. Bij Preza regelen wij dit. Wij beschikken over een assortiment van meer dan 1500 verschillende bakstenen en passen graag details zoals natuursteen, rollagen, speciale metselverbanden en een muizentand toe. . We bemonsteren dit ook zodat u zeker weet dat het echt dezelfde steen als uw huis is. Als u zelf al stenen heeft, dan komen wij deze ophalen en zorgen we ervoor dat de pilaren ermee bekleed worden.

Overhoeks gezaagde steenstrips
Dit doen we door er steenstrips van te zagen. Hierdoor blijft de pilaar licht van gewicht. Bovendien komt er geen kracht te staan op de gemetselde kolom, alleen op het staal dat erin zit. De steenstrips worden overhoeks gezaagd (er wordt een hoek uit de steen gezaagd) zodat u geen verschil ziet met echt stenen metselwerk. Om de pilaar helemaal in stijl te krijgenwordt de voegkleur en het voegtype bijpassend uitgevoerd. Op deze manier past de pilaar altijd perfect bij uw situatie.

GESTUCTE PILAREN
Op zoek naar een pilaar zonder metselwerk? Kies dan voor onze ‘gestucte’ pilaren. De pilaren worden in zeven lagen behandeld waarbij de finishing touch handmatig wordt aangebracht om de ambachtelijke uitstraling van stucwerk te creëren. Het resultaat is gestucte pilaren, zonder de nadelen van gestucte pilaren. Denk hierbij aan optrekkend vocht waardoor het stucwerk loslaat en het vaak terugkerende schilderwerk.

Cortenstalen pilaren

De perfecte pilaar bij een houten poort? Dan is in onze ogen een cortenstalen pilaar een hele mooie optie. Het cortenstaal geeft de poort een stoere uitstraling, maar blijft door het materiaal alsnog heel modern en strak. Door de unieke samenstelling van cortenstaal is dit materiaal ook nog eens van nature geschikt om in verschillende weersomstandigheden te staan.

HOUT BEKLEDE PILAREN
Een met hout beklede pilaar kan heel mooi zijn bij houten poortdelen, maar staat ook schitterend bij een cortenstalen poort. De houtsoort die onze voorkeur heeft is padoek. Samen met u bekijken we wat in uw situatie het mooiste eindresultaat geeft.

Stalen pilaren

U kunt ook kiezen voor een stalen pilaar. Deze geven een moderne uitstraling. Stalen pilaren zijn beschikbaar in iedere RAL-kleur. Wanneer de poortdelen van staal zijn, maken stalen pilaren het tot een mooi geheel.

HOUTEN PALEN
Het is natuurlijk mogelijk dat uw voorkeur uitgaat naar een wat subtielere, rankere pilaar of dat u uw poort wat smaller wilt houden. Bijvoorbeeld wanneer de poort direct aan het huis vast zit. Speciaal daarvoor hebben wij houten palen. Bij deze houten palen heeft u de keuze tussen een formaat van 14cm x 14cm of 19cm x 19cm. Deze palen zijn gemaakt van padoek. Aan de bovenzijde wordt de paal voorzien van een diamantkop die het geheel een chique uitstraling geeft.

Maak een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom
Projecten

Projecten

Doe inspiratie op voor uw eigen oprit.

Bekijk projecten
Plaatsen

Plaatsen

Uw poort wordt geplaatst in één dag. Wist u dat?

Bekijk hoe wij dit doen

Offerte aanvragen

Wat zijn je wensen? We adviseren je graag en stellen een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen