Houtsoorten


Afrikaans Padoek

Afrikaans Padoek is bij uitstek het meest geschikte hout om poorten van te maken. Het krimpt nauwelijks en is perfect te verlijmen.
Daarnaast heeft het hout een hele mooie tekening welke bij vergrijzing erg mooi tot zijn recht komt.

Na verwerking is het hout rood, maar na enkele maanden vergrijsd het hout en krijgt het een chique donker bruin/grijze uitstraling. Indien gewenst kan Padoek behandeld worden met een olie. Dit is echter geen must.

Padoek heeft duurzaamheidsklasse 1 – zeer duurzaam. Dit geeft aan dat het hout nog goed is na meer dan 25 jaar in contact met de grond te zijn geweest.

Europees Eiken

Eiken wordt vaak gekozen voor de rustieke uitstraling. Het heeft een geelbruine kleur en verkleurd grijs. Eiken geeft een hoog looistofgehalte waardoor het hout na plaatsen kan uitbloeien. Dit geeft vlekken op uw straatwerk.
Preza gebruikt Europees Eiken in QPA kwaliteit. Het Eiken wordt gedurende 5 jaar natuurlijk gedroogd waarna door middel van kunstmatige droging tot de ideale vochtigheid gebracht. Hierdoor worden krimpscheuren tot een minimum beperkt. Echter is Eiken een houtsoort waarbij krimpscheuren en vervorming bijna niet voorkomen kan worden.

Europees Eiken heeft duurzaamheidsklasse 2-3 (matig) duurzaam. Dit geeft aan dat het hout nog goed is na meer dan 10-15 jaar in contact met de grond te zijn geweest.

Gegrond Meranti

Meranti is voornamelijk bekend door de toepassing in kozijnen en deuren. De kleur van het hout varieert sterk waardoor deze alleen te gebruiken is voor poortdelen welke afgelakt worden. De poorten worden gegrond, in een licht grijze kleur, aangeleverd. De losse delen worden in 2 lagen gespoten met Remmers synthetische grondverf met een laagdikte van ca. 100 mu. Waarna de poortdelen worden samengesteld. Door het lage gewicht en de geringe werking is Meranti erg geschikt om poorten van te maken.